Ο φωτογράφος Γκιλ Γουίζεν πρόσεξε ότι μικρές αράχνες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στην κρεβατοκάμαρά του. Όταν διαπίστωσε από που έρχονται έπαθε σοκ
Όταν κοίταξε κάτω από το κρεβάτι του, τον περίμενε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη.
Είδε μια τεράστια αράχνη με το μέγεθος της παλάμης του να έχει φτιάξει εκεί τη φωλιά της και να έχει γεννήσει χιλιάδες μικρές αράχνες.
Εκείνη την εποχή, ο φωτογράφος έμενε σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Νάπο του Ισημερινού και η φωτογραφία με τίτλο «The Spider Room» χάρισε στον φωτογράφο το βραβείο για τη φωτογραφία «Αστικής Άγριας Ζωής», σε διαγωνισμό φωτογραφίας Άγριας Ζωής.
«Όχι μόνο υπήρχαν κυριολεκτικά χιλιάδες αραχνάκια κάτω από το κρεβάτι, ακριβώς δίπλα τους ξεκουραζόταν μια από τις μεγαλύτερες αράχνες που είχα δει ποτέ μου» έγραψε ο φωτογράφος στο μπλογκ του, περιγράφοντας τη στιγμή που ανακάλυψε τη φωλιά με τις αράχνες στο υπνοδωμάτιό του.
«Το μήκος του σώματός της ήταν 4,5 εκατοστά, αλλά μαζί με τα πόδια άνετα μπορούσε να καλύψει ολόκληρη την παλάμη μου» συνέχισε ο Γουίζεν για την τεράστια αράχνη.
«Οι βραζιλιάνικες περιπλανώμενες αράχνες, καλούνται επίσης οπλισμένες αράχνες ή αράχνες-μπανάνα, ανήκουν στο γένος Phoneutria, που σημαίνει: Φονεύτρια στα ελληνικά» σχολιάζει ο ιστότοπος Live Science.
«Θεωρείται μια από τις πιο δηλητηριώδεις αράχνες στη Γη. Το δάγκωμά της μπορεί να αποβεί θανάσιμο για τους ανθρώπους, ειδικά τα παιδιά, αν και το αντίδοτο μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες θανάτου» σύμφωνα με τον ιστότοπο.
Τα θηλυκά είναι σημαντικά μεγαλύτερα από τα αρσενικά, όπως συμβαίνει και στα περισσότερα είδη αράχνης.
«Τα αρσενικά χορεύουν έναν χορό ζευγαρώματος για να προσελκύσουν την προσοχή των θηλυκών και στη συνέχεια συχνά μάχονται μεταξύ τους για να καταφέρουν να ζευγαρώσουν» αναφέρει το Live Science.
«Όταν όμως το θηλυκό διαλέξει τον σύντροφό του, το αρσενικό θα πρέπει να έχει τον νου του, γιατί συχνά του επιτίθεται μόλις τελειώσει η γονιμοποίηση».
Πηγή: pentapostagma.gr