Οι 6 συνήθειες εκείνων που δεν αρρωσταίνουν ποτέ!
Οι συνήθειες των ανθρώπων που δεν αρρωσταίνουν ποτέ
Δεν ακουμπάνε κοινόχρηστες επιφάνειες
Όταν μία επιφάνεια αγγίζεται καθημερινά από πάρα πολλούς ανθρώπους, είναι λογικό να φέρει μεγαλύτερο κίνδυνο μεταφοράς παθογόνων μικροοργανισμών.
Τέτοιες επιφάνειες, που συχνά ακουμπάμε χωρίς να σκεφτούμε ότι είναι κοινόχρηστες, είναι τα πόμολα, τα κουμπιά του ασανσέρ και η μπαταρία του νιπτήρα. Αναλόγως την επιφάνεια, για να την πιάσεις χρησιμοποίησε είτε τον αγκώνα, είτε χαρτί.
Πίνουν πολύ νερό
Το νερό έχει μία σειρά από θετικές επιπτώσεις για τον οργανισμό μας. Μία από αυτές είναι και το γεγονός ότι μπορεί να «ξεπλύνει» τα βλαβερά μικρόβια από τον οργανισμό μας.
Η ποσότητα που χρειάζεται να πίνουμε διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά υπάρχει ένας γενικός κανόνας που λέει ότι καθημερινά πρέπει να καταναλώνουμε σε λίτρα το βάρος μας διαιρεμένο με τον αριθμό 30. Αν είσαι, δηλαδή, 60 κιλά, πρέπει να πίνεις περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα.
Σε περίπτωση που έχεις συνάχι, πιες ζεσταμένο νερό. Έρευνες έχουν δείξει ότι θα βοηθήσει στη ροή της βλέννας μέσα από τις ρινικές οδούς και κατ’ επέκταση στη μείωση των συμπτωμάτων. Θα έχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αν προσθέσεις σε αυτό μέλι και λίγο χυμό λεμονιού.
Κοιμούνται καλά
Το «καλά» διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορεί να ισοδυναμεί σε από 6 έως 10 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, μόνο 3 ώρες ύπνου δεν είναι αρκετές. Τι σχέση έχει, όμως, ο ύπνος με την υγεία;
Έρευνες έχουν δείξει ότι η ποιότητά του ύπνου μας επηρεάζει άμεσα το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ότι ο κατά συρροή βραχυπρόθεσμος ύπνος μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση φλεγμονών και να έχει αρνητικές συνέπειες για τον μεταβολισμό και το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
Απολυμαίνουν κινητό και κλειδιά
Ή όποιο άλλο αντικείμενο ακουμπάνε συχνά σε κοινόχρηστες επιφάνειες. Το κινητό και τα κλειδιά είναι τα «sos» της υπόθεσης, καθώς τα κουβαλάμε σχεδόν παντού μαζί μας, αλλά και τα πιάνουμε συχνά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μπορούν να μάς μεταφέρουν μικρόβια, αλλά και να τους μεταφέρουμε εμείς.
Το κινητό θέλει μία προσοχή παραπάνω μιας και ακουμπάει συχνά το πρόσωπό μας, ενώ ο πιο ασφαλής τρόπος να το καθαρίσουμε, χωρίς να του προκαλέσουμε βλάβη, είναι τα απολυμαντικά μαντιλάκια.
Παίρνουν συμπληρώματα ψευδάργυρου
Συνήθως, όταν αρρωσταίνουμε, καταφεύγουμε σε συμπληρώματα και τροφές που μπορούν να μάς προσφέρουν βιταμίνη C. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που πήραν ψευδάργυρο μέσα στο πρώτο 24ωρο εμφάνισης συμπτωμάτων κρυώματος, νόσησαν για μικρότερο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την διατροφολόγο Erin Palinski-Wade, που μίλησε στο The Healthy, η καλύτερη επιλογή είναι να πάρεις τον ψευδάργυρο σε μορφή σιροπιού ή καραμέλας, ώστε να βρεθεί περισσότερη ώρα κοντά στον λαιμό σου, όπου είναι πιθανότερο να έρθει σε επαφή με τον παθογόνο μικροοργανισμό, σε περίπτωση κρυώματος.
Δεν υπερβάλουν με την υγιεινή
Ναι, θα πλύνεις τα χέρια σου, αν έχεις ακουμπήσει μια επικίνδυνη επιφάνεια, όπως το μετρό, αλλά δεν χρειάζεται να τα πλένεις με το παραμικρό και κάθε φορά που αγγίζεις το οτιδήποτε.
Ο οργανισμός σου πρέπει να έρθει σε επαφή με κάποιους «καλούς» μικροοργανισμούς, ώστε το ανοσοποιητικό σου σύστημα να είναι ισορροπημένο και δυνατό.
Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών και αντισηπτικών μπορεί να εμποδίσει χρήσιμα βακτήρια από το να έρθουν σε επαφή με τον οργανισμό σου.